×
29 Nisan 2023
Türkiye’nin ilk tarım fuarı olma özelliği taşıyan,
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Finike Belediyesi ile tarım alanında çalışmalarını yürüten paydaşların iş birliğinde düzenlenen, 26 Nisan’da kapılarını misafirlere açan 26. Hasyurt Tarım Fuarı’nda 4 günün ardından bugün sona gelindi. Batı Antalya ilçelerinin ve özellikle de Finike’nin tarımı ile kültürü hakkında bilgi verilen fuarda, tarım alanında çalışmalar yapan üreticiler, çiftçiler ve zirai firmalar ortak noktada buluşturuldu. Her gün düzenlenen panel ve konferanslarla Finike’nin tescilli ürünü ErnezBalı’nın tanıtımı ve geliştirilmesi, çiftçilerin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri, kadın çiftçilerin tarımdaki yeri ve önemi, nitelikli tarım ve yeni nesil tarım mekanizmaları gibi önemli konular hakkında istişare yapılarak misafirler ile eğitici etkinliklerde bulunuldu.

‘Çiftçi Aileler Yarışıyor Programı’ ile Çiftçilerin Kıyasıya Mücadelesi Fuara Renk Kattı

Fuarın son gününde ‘Çiftçi Aileler Yarışıyor Programı’ ve ödüllü çekilişler düzenlendi. Misafirlerin doyasıya eğlendiği etkinliklerde konuşma yapan Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, “Kıymetli paydaşlarımız, değerli çiftçi kardeşlerim ve yarışmacı arkadaşlarım, 1992 yılında başlayan Hasyurt Tarım Fuarı unutulmaya yüz tutmuşken geçen yıl tekrar bu alanda faaliyete geçirdik ve sizlerin takdirini kazandık. Bu yıl da 26. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki yıllarda da Finikemizin bereketli topraklarında yetişen mahsullerimizin tanıtılmasına, nitelikli tarım projelerimize, çiftçi kardeşlerimizin emeğini korumaya ve tarım paydaşlarıyla çiftçimizi ortak bir noktada buluşturma adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Fuarımızın ilk gününden beri ‘Hasyurt’ adıyla tanıttık ve yine ‘Hasyurt’ adıyla tanıtmaya devam edeceğiz. Marka haline gelen ve uluslararası bir kimlik kazandırdığımız fuarımızın gelenekselliğini her yıl sürdürerek ilçemize tarım adına da değer katmaya devam edeceğiz’’ dedi. Finike, Kumluca, Korkuteli, Kaş, Demre ve Elmalı’dan yarışmaya katılan çiftçi ailelerin kıyasıya mücadele ettiği ‘Çiftçi Aileler Yarışıyor Programı’nda yarışmanın birincisine 10.000 TL, ikincisine 7500 TL ve üçüncüsüne 5000 TL ödül verilirken, yarışmaya katılan çiftçi vatandaşlara da 2000 TL ödül verildi.
Yarışmanın ardından düzenlenen çekilişte ise 7 çiftçiye toplamda 15.150 domates ve biber fidesi, 20 çiftçiye toplam 200 litre gübre, 16 çiftçiye toplamda 16 dönümlük malç ve solarizasyon örtüsü, 6 çiftçiye birer kovan bombus arısı ve 4 üreticiye Pamukkale Kaplıcaları’nda 2 gece 2 kişilik tatil hediye edildi. Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır’ın, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca’ya plaket takdiminin ardından fuar son buldu.

Başkan Geyikçi’den Sadece Nisan Ayında Bile Rekor Tanıtım

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, sadece Nisan ayında bile sayısız fuar, toplantı ve organizasyonlara katılarak Finike’nin tarihini, kültürünü, doğal güzelliklerini ulusal ve uluslararası planda duyurmaya devam ediyor. Finike Belediyesi olarak 26. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılımın hemen ardından Polonya Cittaslow Birliği tarafından Finike’ye ‘Sakin Şehir’ unvanı verilerek Türkiye’de bu birliğe dahil olan sayılı ilçelerin arasına Finike’nin de layık görülmesi, Kardeş Şehir Mosbach’tan gelen Mosbach Belediye Başkanı Julian Stipp ve Belediye Heyeti’nin ilçede ağırlanarak kültürel miras ve doğal güzelliklerin tanıtılmasının ardından 26.Hasyurt Tarım Fuarı’nın gerçekleştirilmesi ile ilçenin gelişimi adına önem arz eden faaliyetlerde bulunulmuş oldu.
 
Adres : Eski Mahalle 109. Sokak No:1 Finike
Copyright 2024 Finike Belediyesi