×
2022 Yılı Finike Belediyesi Futsal Turnuvası
10 Şubat 2022
TURNUVA SON BAŞVURU TARİHİ 25.02.2022, BAŞLAMA TARİHİ 01.03.2022 OLARAK GÜNCELLENMİŞTİR.

T. C. FİNİKE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

2022 YILI FİNİKE BELEDİYESİ FUTSAL TURNUVASI GENEL ESASLARI
FİNİKE BELEDİYESİ FUTSAL TURNUVASI TERTİP KOMİTESİ

 

Sıra NoAdı SoyadıKurum Görev UnvanıTertip Komitesindeki Görevi
1İsmet ÇETİNBaşkan YardımcısıTertip Komitesi Başkanı
2Sıdıka GÖKYAR KIZILCABaşkan YardımcısıTertip Komitesi Üyesi
3Cavit AKTARBaşkan YardımcısıTertip Komitesi Üyesi
4Cüneyt YILMAZSpor İşleri Müdür V.Tertip Komitesi Üyesi
5Murat ONSEKİZZabıta Müdür V.Tertip Komitesi Üyesi
 
TEMEL AMAÇ: Finike Belediyesi olarak, Vatandaşlarımızın Spor Sayesinde Birbirleriyle Kaynaşmalarını Sağlamak, Dostça Yarışmak, Mücadele Etmek, Kazananı Kutlamak ve Vatandaşlarımızı Spora Özendirirken Aileleriyle Birlikte Eğlenceli Zaman Geçirecekleri Bir Ortam Sunabilmek Amacıyla “FİNİKE BELEDİYESİ FUTSAL TURNUVASI” yapılacaktır.

UYGULAMA ESASLARI:
  • İki ayrı grupta yapılacak turnuva müsabakalarında; büyükler grubunda  2002-1987 doğumlular ile Veteran’lar grubunda 1986 ve daha büyük yaş grubunda olanlar katılabileceklerdir.
  • Düzeltme Yapılmıştır: 2002-1987 Doğumlular grubunda 2 yaşı büyük (1986 ve daha büyük) lisansı olmayan sporcu takım listelerine eklenerek sadece yazıldığı grupta mücadele edebilir.
  • KATILIM: ÜCRETSİZDİR.
  • İŞLEYİŞ: Turnuvanın Uygulamasını Finike Belediyesi adına Belediye Spor İşleri Müdürlüğü ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü birlikte Yürütecektir.
  • SAĞLIK: Turnuva Süresince Sağlıkla İlgili gerekli destek, Finike Kaymakamlığı’nın nezdinde İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Belediyemiz ilgili sağlık personeli ve araçlarıyla sağlanacaktır.
  • EMNİYET: Turnuva Süresince Güvenlik, Finike Kaymakamlığı’nın nezdinde İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli ve Finike Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Tarafından Sağlanacaktır.
  • TURNUVA ÖDÜLLERİ
  • ÖDÜLLER her üç grubun;
    Turnuva Birincisi: KUPA+MADALYA+ özel ödül
    Turnuva İkincisi: KUPA+MADALYA-
    Turnuva Üçüncüsü: KUPA+MADALYA ile 2 GRUBUN EN CENTİLMEN 2 TAKIMINA PLAKET verilecektir.
FUTSAL TURNUVASI İÇİN GEREKEN BELGELER:
Turnuvaya Katılacak Takımlar;
1-Başvuru Takım listesi-(12 Kişilik) HES kodları ile,
2-Taahhütname veya Her katılımcı için (spor yapmasına engel bir durum olmadığına dair)
 Sağlık Raporu,
3-Kimlik Fotokopisi bulunan dosyalarını eksiksiz olarak tertip komitesine teslim edecektir.

TURNUVANIN SÜRECİ:
  • Başvuru Tarihleri: Başvurular 07.02.2022 Pazartesi günü başlayacak ve 25.02.2022 Cuma saat:17:30 da sona erecektir.
  • Başvuru Yeri ve Başvuru Dosyaları Teslim Yeri: Finike Spor Salonunda Belediye Spor İşleri Müdürlüğüne teslim edilecek ve her türlü bilgi için Spor İşleri Müdürlüğü’nün 0242855 5571 ve 0242 855 11 02 dahili 161 numaralı telefonlardan öğrenilecektir.
  • Müsabakalar Hafta İçi Saat 19.00 dan sonra oynatılacaktır.

TERTİP KOMİTESİ KURA ÇEKİMİ VE FİKSTÜR BELİRLEME TOPLANTISI: Tertip Komitesinin, Katılımcı Temsilcileriyle yapacak olduğu Toplantı Ve Fikstür Çekimi ( Müracaat Eden Takımların en fazla bir kişi olmak üzere Sorumluları Katılmak Zorundadırlar) 25/02/2022 Cuma günü Saat:18.00 de Finike Spor Salonunda bulunan Belediye Spor İşleri Müdürlüğü Toplantı Salonunda Yapılacaktır.

TURNUVA BAŞLAMA TARİHİ ve SAATİ: 1.MART.2022 Cuma saat 18.30
 
FİNİKE BELEDİYESİ FUTSAL TURNUVASI 2022
OYUN KURALLARI

**BÜYÜKLER GRUBU: 2002-1987 doğumlular (Bu grupta 1986 ve daha büyük 2 sporcu takım listesine eklenerek oynatılabilir)

**VETERANLAR GRUBU: 1986 ve daha büyük doğumlular


1.         19 yaş ve üzeri yaş uygulamasında-uygun yaşlar 2002 doğumlular ile 1987 doğumlular arası olup, aktif lisanslı (2021/2022 amatör futbol sezonunda lisansı vize yapılarak müsabakalarda oynamış olsun veya olmasın aktif lisanslı sayılacaktır) sporcular kesinlikle turnuvaya katılamayacaktır. Bir sporcu sadece yazıldığı yaş grubundaki takımlarda yer alabilecektir. 
2.         Takımlar en az 5 en fazla 12 kişiden oluşur. (Müsabaka 1 kaleci 4 oyuncu ile oynayacaktır, yedeklerde 7 sporcu olacaktı) oyuncu değişikliğinde sınırlama olmayacaktır, çıkan oyuncu hakem izniyle tekrar oyuna girebilir.
3.         Takımlar, ilçe sınırlaması olmadan serbest bir şekilde yaş kurallarına uygun yerli veya yabancı sporculardan ve de erkek bayan karma sporculardan oluşturulabilir.
4.         Turnuva sürecinde, turnuvanın uygulama aşamasında oluşacak her türlü talep Tertip Komitesi tarafından değerlendirilecek olup, kararlaştırılan talepler tebliğ edilecek ve tüm takımlar bu karar bağlı kalacaklardır.
5.         Maçlarda Futsal Oyun Kuralları uygulanacaktır.
6.         Müsabaka başlama saatinden sonra karşılaşmaya 10 dakika içerisinde çıkmayan ve müsabaka öncesinde yazılı olarak erteleme talebinde bulunmayan takımlar karşılaşmayı hükmen 3-0 kaybetmiş ilan edilecek olup, bu durum iki defa tekrarlanırsa takım turnuvadan ihraç edilecektir.
7.         Turnuvada oluşabilecek herhangi bir ihtilafta olaya konu olan hususa itiraz 24 saat içerisinde yapılmak zorundadır. Aksi halde itirazlar kabul görmeyecektir. Tertip Komitesinin belirlediği bir usulsüz durum da alınacak karara göre uygulama yapılacaktır.
8.         Müsabakalar Finike Spor Salonun’da yapılacaktır.
9.         Turnuvaya katılımın yoğunluğu halinde tek eleme, tek devreli veya çift devreli lig usulü yarışma metotları kullanılarak müsabakalar yapılmasına ait karar Tertip Komitesinin tasarrufundadır.
10.       Grup veya eleme maçları 25 dakika ve 2 devre üzerinden yarı final ve final maçları 30 dakika ve 2 devre üzerinden oynanacaktır. Devre arası dinlenme 5 dakika olacaktır. Turnuvada galibiyete 3 puan, berberliğe 1 puan verilecektir.
11.       Takımlarda mutlaka turnuva öncesinde bildirilecek bir çalıştırıcı veya sorumlu olacak ve her müsabaka listesine adı soyadı yazılarak takım listesini bizzat imzalayacaktır. Müsabaka esnasında takım çalıştırıcısı veya sorumlusu olmadığında tüm sorumluluk takım kaptanında olacak ve müsabaka listesine imza atabilecektir.
12.       Centilmenlik dışı hareket eden oyuncular ve takımlar Tertip Komitesinin alacağı karar ile turnuvadan ihraç edileceklerdir.
 
13.       Oyuncular, futsal için spor salonuna uygun spor ayakkabısı kullanacak ve her takım mutlaka forma-şort ve çorap olmak üzere tek tip spor kıyafeti kullanacaktır. Başvuru formunda her takım forma rengini de bildirecektir.
14.       Dereceye giren takımlar, grup müsabakaları bitiminde bu turnuvada oynamış hiçbir sporcu takviyesi yapamayacaktır. Ancak bu turnuvada yer almamış yaş grubuna ve kurallara uygun şartlarda belgelerini tamamlamak şartıyla takımlara mevcut sayısından 2 kişi eksilterek ve en fazla 2 kişi ekleyip takım listesini 12 kişi olarak komitemize teslim ederek bir üst turdaki müsabakalara devam edebileceklerdir.
15.       Direk Kırmızı Kart gören veya ikinci sarı karttan kırmızı kart görüp oyundan atılan sporcular 1 maç ceza alacaktır. Ancak, küfür ve hakaret ederek centilmenlik dışı kırmızı kartı gören yada kırmızı karttan sonra hakaret, küfür gibi davranışlarda bulunan sporcular Tertip Komitesinin alacağı karara göre turnuvadan ihraç edileceklerdir.
16.       Liste haricinde oyuncu oynatan takımlar o maçı hükmen kaybetmiş sayılacaklar ve tekrarı halinde turnuvadan men edileceklerdir.
17.       Son başvuru tarihine kadar daha önce verilen takım listelerinde eksik olan sayı tamamlanabilir veya sporcu değişiklikleri gerekli şartları taşımak kaydıyla yapılabilecektir. Kura çekiminden sonra hiçbir şekilde listelerde değişiklik yapılamayacaktır.
18.       Pandemi sürecinde müsabakalara katılacak her yaş grubundaki sporcuların tüm sağlık tedbirlerini öncelikle almak takım yetkilisinin sorumluluğundadır. Karantina sürecine giren hiçbir sporcuyu listesinde olsa bile müsabakalara çıkartılmayacaktır. Gerektiğinde PCR test sonucu veya aşı kartı veya İlçe Sağlık Müdürlüğünden alınacak yazıyla sporcular hakkında bilgi istenebilecektir.
19.      Pandemi kuralları gereği takım listesinde olup müsabalar öncesinde pcr testleri pozitif çıkan sporcular müsabakalara katılamayacağı kesin olup, takımların sahaya çıkacak en az 6 oyuncusu var ise erteleme talep edemeyeceklerdir. olası takımda sahaya çıkacak sporcu sayısı test sonuçlarını belgelemek şartı ile 6 kişinin altına düşmesi (5 kişi ve daha az kalması) halinde erteleme talepleri dikkate alınıp, uygun bir tarihte oynatılması için program yapılacaktır.

NOT: Turnuva İle İlgili Her türlü Değişiklik Yapma Hakkı Turnuva Tertip Komitesi Tasarrufundadır.

Ekler         :

1) 2022 Futsal Turnuvası Başvuru Formu
2) 2022 Futsal Turnuvası Müsabaka Takip Formu
3) 2022 Futsal Turnuvası Sağlık Beyanı Taahhütnamesi
Adres : Eski Mahalle 109. Sokak No:1 Finike
Copyright 2024 Finike Belediyesi